HírlevélFacebookTwitterYouTube
Regisztráció
Hírek
Havasi: ütközések versenye
NYOMTATELKÜLDHOZZÁSZÓL
2011. március 01. 13:00 | Szöveg: www.felixpromotion.hu | Fotó: www.felixpromotion.hu
Autósport, Hakkinen, Havasi József
Havasi Joci ugyan gyorsabb volt, mint a Formula-1-es világbajnok Mika Häkkinen fia, ám...
Havasi Joci ugyan gyorsabb volt, mint a Formula-1-es világbajnok Mika Häkkinen fia, ám ez csupán sovány vigasz lehetett számára a hétvégén történtek után. A magyar gokartos-tehetség a dél-olaszországi La Concában töltötte az elmúlt hét végét, ahol a 60 köbcentis világbajnokság idei első futamát rendezték – ítéletidőben. A csizma déli sarkáról beszélünk, ahol azonban ezen a hét végén 4 Celsius-fok volt és időnként eleredt az eső – túlzás lenne mindezt ideális gokartos időnek nevezni...

A magyar fiú számára a verseny sem volt ideális, ugyanis öt futamból négyszer kilökték a pályáról...

„A világbajnokság szerdán kezdődött, s már akkor nagy meglepetés ért minket, mert a Birel nem a saját fejlesztésű motorjait hozta a versenyre, valamiért nem jött be a fejlesztés. Úgyhogy az utolsó pillanatban szerzett be Parilla-motorokat a cég, azokat kaptuk meg. Az első nap a top háromban voltam a géppel, utóbb azonban valami gond lett a motorral, mert nem ment a gép. Kicseréltük, az meg megakadt, úgyhogy visszatettük az eredetit” – mesélte Havasi Joci, aki az időmérőn 13. helyen végzett, de a problémák csak azután kezdődtek.

A magyar versenyzőt a négy selejtező közül háromban kilökték, de úgy, hogy a mezőny végéről kellett a többiek után eredni, így a következő helyezései voltak: 17., 10., 20.
Még ezzel sem lett volna gond, ha az elődöntőben sikerül jól futnia, ám hiába jött fel a 23. helyről az első körben a 15.-re, amikor próbálta magát „átfűzni” a mezőny többi tagján, valaki az egyik kanyarban gázelvétel nélkül kitolta a pályáról.

„Csak az edzésen mentem úgy, ahogyan valójában tudok, a hétvége többi része eléggé balszerencsés volt...” – mondta a Felix Promotion által képviselt Havasi, akinek azonban nincs sok ideje szomorkodni, hiszen ezen a hét végén már Castelletto Branduzzóban száguld az Easykart világbajnokság idei első megméretésén. Ebben a sorozatban tavaly összetett ezüstérmes volt a magyar versenyző, s bár a mezőny roppant erős, az idén is jó eredményre számít.
HIRDETÉS
LEGFRISSEBB ANYAGOK
» Winkelhock aki beugrott egy Spykerbe, és az élen találta magát
» Egyre nagyobb bajban a Lotus?
» OXXO Racing: Vasárnap minden ellenünk fordult Mostban
» A csapatok örülnek Ecclestone visszatérésének
» Alonso és a "bűvös" szeptember 1
   
HOZZÁSZÓLÁSOK
 
 
HÍREKTÖBB HÍR
1
2
3
LENCSEVÉGENTÖBB HÍR
TOPLISTA
NAPIHETIHAVI
SZAVAZÁS
Ki érdemli meg jobban az idei bajnoki címet?
Nico Rosberg
  
Lewis Hamilton
  
KÉPREGÉNY
450
JÁTÉK
a teljes lista
VB ÁLLÁSA
A teljes lista
VERSENYNAPTÁR
RSS  |  Add to Google  |  Médiaajánlat  |  Adatkezelés  |  Jogok  |  Alapelvek  |  Impresszum