HírlevélFacebookTwitterYouTube
Regisztráció
Hírek
KeLta ilyennek látja az átépített Hungaroringet
NYOMTATELKÜLDHOZZÁSZÓL
2012. november 10. 17:00 | Szöveg: MotorSport Csatorna | Fotó: KeLta
Autósport, F1, Forma 1, Hungaroring
Itt a lehetőség, hogy Te is megmutasd: mit is változtatnál versenypályánkon.

Mint az a napokban kiderült, akár 2021-ig is lehet Magyar Nagydíj a Forma-1-es versenynaptárban, ehhez azonban Bernie Ecclestone azt szeretné, ha némileg átalakítanák a Hungaroringet.

A magyar szerződés meghosszabbítása kapcsán a Hungaroring pályacsíkjának megváltoztatásaés teljes újraaszfaltozása a legfontosabb. Ehhez kapcsolódóan az összes bukótér végleges aszfaltozására is sor kerülhet, és folyamatosan modernizálhatják a nézőtéri területet. A munkálatok a jövő évi Magyar Nagydíj után kezdődhetnek el.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnöke az MR1 Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában azt mondta, a lehetőség megvan, és hosszabbítás akkor lehet, ha "bizonyos feltételeknek meg tudunk felelni."

Az új nyomvonal kialakításában maga Ecclestone, illetve olyan versenyzők, mint a vb-címvédő német Sebastian Vettel, a spanyol Fernando Alonso, vagy a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher is közreműködik majd.

A közlemény kiemeli, hogy a szerződés meghosszabbításához és az ehhez szükséges munkálatok elvégzéséhez a magyar kormány elvi támogatása biztosított.

Az előzetes tárgyalásoknak megfelelően a továbbiakban megkezdődhetnek a magyar kormány és Bernie Ecclestone további egyeztetései annak érdekében, hogy 2013-ban aláírják a Magyar Nagydíj meghosszabbítását rögzítő szerződést.


A mi kérdésünk az, Ti hogyan alakítanátok át a magyar pályát?

Küldjétek el nekünk a jelenlegi Hungaroring általatok átrajzolt verzióját a tajthi.andrea kukac mcsatorna.hu címre november 18-ig, mi pedig terv szerint eljuttatjuk azt a Ostermann Kft-nek, valamint megkérjük Hermann Tilkét, véleményezze az ötleteket!

Kikötésünk csak annyi, hogy reálisak legyenek a rajzok (pl ne aszfaltozzátok ki a pálya melletti benzinkút helyéig.), és vegyétek figyelembe a domborzati viszonyokat.

Íme egy kis ízelítő KeLta egyik terve alapján:
- a pálya nyugati felén két hosszabb egyenes beiktatása: az egyik emelkedő (e mellé újabb tribünök), a másik lejtő. Mindkettő alatt két-két aluljáró a szervizútnak.
- a boxutca meghosszabbítása, és annak bejáratának átalakítása

A KeLta által vízionált új hungaroring.jpg
A KeLta által vízionált új hungaroring.jpg

HIRDETÉS
LEGFRISSEBB ANYAGOK
» Sebastian Vettel, az arrogáns
» Kiss Norbi ismét a B3 Racing SEAT színeiben
» Magyar Nagydíj visszatekintő: 1990 - Kárpát expressz
» Stoffel Vandoorne: Jelenleg csak a GP2-re koncentrálok
» Brabham-Andretti páros az IndyCarban?
   
HOZZÁSZÓLÁSOK
 
 
HÍREKTÖBB HÍR
1
2
3
LENCSEVÉGENTÖBB HÍR
TOPLISTA
NAPIHETIHAVI
SZAVAZÁS
Hány futamgyőzelemet szerez a Ferrari 2015-ben?
Marad az egyetlen malajziai győzelem
  
Legfeljebb kettőt
  
Hármat-négyet
  
Négynél is többet
  
KÉPREGÉNY
465
JÁTÉK
a teljes lista
VB ÁLLÁSA
A teljes lista
VERSENYNAPTÁR
RSS  |  Add to Google  |  Médiaajánlat  |  Adatkezelés  |  Jogok  |  Alapelvek  |  Impresszum